Traybake met aardappels

Lekker Traybake met aardappels en wortels! Te eten als hoofdgerecht, maar ook heerlijk als bijgerecht tijdens kerst met bijvoorbeeld kalkoen.

4 personen

60 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht / Bijgerecht

441 kcal per portie

Hoe maak ik Traybake met aardappels, drie kleuren wortel, ui, knoflook en tijm?

Ingrediënten

Voor de traybake:

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 900 gram, gehalveerd
  • 500 g oerpeen, geschild en over de lengte gehalveerd
  • 4 el olijfolie
  • 4 takken tijm, gerist
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 bol knoflook (1/2e is voor aïoli)

Voor de aïoli:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie

Extra nodig:

Oven, bakplaat en bakpapier

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelen en wortels over de ovenbakplaat, besprenkel met olijfolie, geriste tijm en peper en zout. Snijd de bol knoflook dwars over de helft. Leg deze op de ovenbakplaat erbij.
Bak de aardappelen en wortelen in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin, roer tussendoor een keer om.
Na 25 minuten 1 helft van de knoflookbol uit de oven pakken.

Stap 2: Maak een aïoli; Knijp de knoflook uit de halve bol in een kleine mengkom, prak dit met een vork. Meng er de yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen doorheen. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.

Stap 3: Serveer de traybake op een mooie schaal met de aïoli.

Variatietip: Dit is ook geschikt als een feestelijk bijgerecht op een mooi gedekte tafel. Serveer het dan bijvoorbeeld bij gebakken geitenkaas, een mooie rosbief of een hele kalkoen.

Misschien vind je dit ook wel lekker