Indische huzaar

Een heerlijk Indisch AVG’tje met de frisse bite van appel. Lekker en gezond!

4 personen

60 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

754 kcal per portie

Hoe maak ik Indische huzaar?

Ingrediënten

Voor de Indische Huzaar:

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram, in groffe blokjes gesneden
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 50 g zilveruitjes, klein gesneden
  • 3 gekookte rode bieten, in blokjes gesneden
  • 1 kleine appel, jonagold, in blokjes gesneden
  • 1/4e komkommer, in blokjes gesneden
  • 3 el mayonaise
  • Peper en zout, naar smaak

Voor de kipsaté:

  • 250 g kipfilet, in blokjes (1,5 cm) gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 250 g pindasaus

Voor de garnering:

  • Halve kropsla
  • 4 eieren, hardgekookt en gepeld
  • Kroepoek

Extra nodig:

Pan, grillpan, 12 satéprikkers geweekt in water

Bereiden

Stap 1: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelblokjes 5 minuten, voeg tijdens de laatste minuut de diepvrieserwten toe. Schep de aardappelblokjes en erwtjes uit het kokende water op keukenpapier en laat ze afkoelen.

Stap 2: Meng de gekoelde aardappelblokjes en erwtjes met de zilveruitjes, bietenblokjes, appelblokjes, komkommerblokjes en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers. Verwarm een grillpan voor. Besprenkel de kipsatéstokjes met wat zonnebloemolie en peper en zout. Grill ze op matig vuur in 6-8 minuten rondom gaar.

Stap 4: Warm de pindasaus op naar aanwijzing op de verpakking.
Serveer de Indische huzaar met wat kropsla en een gekookt ei. Met daarbij de kipsaté en kroepoek.

Misschien vind je dit ook wel lekker